Austriecii de la Strabag sunt favoriţi pentru construirea ParkLake Plaza din Titan

Autor: Cristi Moga 26.11.2014
Grupul austriac Strabag, care a construit, printre altele, mallul Promenada din nordul Capitalei, este principalul favorit la câştigarea licitaţiei pentru construirea mallului ParkLake Plaza din Titan, au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară şi de construcţii.
 
Dezvoltatorii proiectului, grupurile Sonae Sierra şi Caelum Development, au realizat în acest an, prin intermediul firmelor Soletanche Bachy şi Apolodor, lucrările de excavaţii şi pereţii mulaţi ai viitorului mall cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi, unul dintre cele mai mari din Bucureşti şi din ţară.
 
Pentru lucrările de structură investitorii au organizat o nouă licitaţie, iar austriecii de la Strabag sunt principalii favoriţi să semneze contractul pentru ridicarea mallului. Investiţia totală anunţată în proiect este de circa 180 de milioane de euro, iar construcţia propriu-zisă poate fi estimată la circa 100 de milioane de euro.
 
„Suntem în ultimul stadiu de negociere cu contractorii de structură şi nu putem oferi informaţii suplimentare până la semnarea contractului final“, au declarat reprezentanţii Sonae Sierra cu privire la acest subiect.