Cel mai căutat apartament din Bucureşti: 3 camere, lângă metrou, situat la etajele intermediare. Care este cel mai vânat cartier?

Autor: Cristina Cuncea 26.11.2014

Zona Tineretului este cea mai căutată de către cei care vor să cumpere un apartament în Bucureşti, aceştia fiind interesaţi mai ales de apartamente cu trei camere, pe următoarele locuri plasându-se zona Aviaţiei şi 1 Mai, dar unde oferta este limitată, potrivit unui studiul al HomeFinders.ro.

 



"Cel mai căutat apartament al Capitalei se află în zona Tineretului, are trei camere, o suprafaţă utilă de peste 70 de metri pătraţi şi este situat la etaje intermediare", arată o analiză HomeFinders.ro bazată pe criteriile cumpărătorilor.

Analiza porneşte de la informaţiile obţinute în decursul anului 2014 de la 600 de utilizatori ai platformei HomeFinders.ro. Ea schiţează carateristicile celui mai dorit apartament, precum şi tipologia clienţilor care apelează la serviciul de reprezentare a cumpărătorului şi evidenţiază evoluţia cererii în raport cu oferta.

Majoritatea persoanelor aflate în căutarea unei locuinţe sunt interesate de zona Tineretului şi îşi doresc un apartament spaţios, de trei camere.

Preferinţa bucureştenilor pentru această zonă este dictată de beneficiile pe care ea le prezintă, precum parc, accesul la două magistrale de metrou, existenţa băncilor, a spaţiilor comerciale şi a unor şcoli apreciate.

Informaţiile oferite de clienţii companiei de consultanţă imobiliară indică faptul că zona Tineretului este prima opţiune chiar şi pentru persoanele care au locuit în zonă şi sunt interesate de achiziţionarea unui apartament mai mare.

Următoarele două zone aflate în interesul cumpărătorilor din Bucureşti sunt Aviaţei şi 1 Mai, lucru care relevă o creştere a cererii pe segmentul mediu-plus.

Însă, dacă în Tineretului se găsesc destul de multe oferte pentru apartamente, în Aviaţiei şi 1 Mai, ofertele pentru apartamente scoase la vânzare îşi fac apariţia în număr mic.

Aviaţiei este zona în care se regăseşte cea mai mare discrepanţă între cerere şi ofertă. Aici cererea pentru apartamente de două, trei sau patru camere este în creştere progresivă, însă ofertele întârzie să apară. O situaţie similară există şi în zona Ştefan cel Mare, unde numărul de oferte disponibile pentru apartamente la etaje intermediare este în scădere.

"Piaţa rezidenţială a Capitalei a intrat într-un nou ciclu de evoluţie. Zonele semicentrale, centrale şi de Nord se confruntă cu o lipsă de oferte care să acopere cererea în creştere. Ne aşteptăm ca situaţia să se schimbe în următoarea perioadă, întrucât în aceste zone a fost demarat un număr important de proiecte rezidenţiale", a declarat Matei Maloş, managing partner HomeFinders.ro.

Majoritatea cumpărătorilor care doresc să achiziţioneze o locuinţă pe segmentul de piaţă mediu-plus şi apelează la serviciile de consultanţă imobiliară au vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani şi studii superioare. Dintre clienţii HomeFinders.ro, 46,5% lucrează în IT/telecomunicaţii şi 25% în domeniul financiar-bancar.