Florin Andronescu, business developer al Sanador: Provocarea pentru orice Guvern este să găzduiască tot mai mult business

Autor: Ioana David 26.11.2014
Ziarul Financiar a lansat pe 26 noiembrie, suplimentul România 5%, primul atlas al businessului românesc, sub forma a şapte hărţi care oferă, pentru prima dată în presă, o imagine grafică a economiei româneşti. Construcţia reprezintă de fapt o mapă de lucru ce ar trebui să stea pe masa celor care construiesc politicile publice dar şi a managerilor din privat. 
 
După o creştere marginală în ultimii ani şi cu o administraţie pe care clasa de business nu se poate baza, România are nevoie de un plan pe termen lung. 
În aceste condiţii, Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5% creştere economică“, prin care a mobilizat clasa de business autohtonă -antreprenorii şi companiile Ð pentru a crea o platformă de relansare economică, obiectivul fiind de a pune pe masă un plan coerent de măsuri ce ar asigura convergenţa economiei româneşti şi trecerea la euro în 2019.

 



Florin Andronescu, în prezent este business developer al Sanador, dar care în trecut a dezvoltat afaceri precum Flanco sau Credisson, spune că perspectiva realizării unui mediu fiscal prietenos ar trebui să fie formula pentru ca România să se alinieze din perspectiva salariilor şi a gradului de confort la celelalte economii europene. Aceasta este recomandarea omului de afaceri pentru proiectul România 5% lansat de Ziarul Financiar.

“Orice creştere este mai mult decât binevenită. Am văzut că aţi făcut calcule legate de alinere (la celelalte economii europene- n.red.). Dar ceilalţi stau pe loc? Mi-e teamă că e puţin prea optimist. Nu-mi imaginez că ei vor sta pe loc (…) Discutăm de un spaţiu comun. Businessul se mişcă, iar ideea este cine găzduieşte mai mult business. Aceasta este provocarea pentru orice guvern. Această perspectivă, crearea unui mediu prietenos fiscal şi nu numai este declicul, formula pentru a ne putea alinia din perspectiva salariilor şi a unui confort”.

Ziarul Financiar, liderul presei de business din România a dat startul proiectului “România 5% creştere economică”, prin care a mobilizat clasa de business autohtonă -antreprenorii şi companiile – pentru a crea o platformă de relansare economică. Obiectivul este de a pune pe masă un plan coerent de măsuri ce ar asigura convergenţa economiei româneşti şi trecerea la euro în 2019.