Raul Ciurtin, Albalact: Mediul politic trebuie să analizeze cu mai mare atenţie ce spune mediul de business

Autor: Cristina Roşca 26.11.2014
Ziarul Financiar a lansat pe 26 noiembrie, suplimentul România 5%, primul atlas al businessului românesc, sub forma a şapte hărţi care oferă, pentru prima dată în presă, o imagine grafică a economiei româneşti. Construcţia reprezintă de fapt o mapă de lucru ce ar trebui să stea pe masa celor care construiesc politicile publice dar şi a managerilor din privat. 
 
După o creştere marginală în ultimii ani şi cu o administraţie pe care clasa de business nu se poate baza, România are nevoie de un plan pe termen lung. 
În aceste condiţii, Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5% creştere economică“, prin care a mobilizat clasa de business autohtonă -antreprenorii şi companiile Ð pentru a crea o platformă de relansare economică, obiectivul fiind de a pune pe masă un plan coerent de măsuri ce ar asigura convergenţa economiei româneşti şi trecerea la euro în 2019.

 



„Apreciez rolul pe care şi l-a asumat Ziarul Financiar de a mobiliza mediul de business şi mediul politic fără a fi partizan. Este o iniţiativă foarte bună. Consider că mediul politic trebuie să analizeze cu mai multă atenţie vocea mediului de business. Cred că dacă s-ar ţine cont mai mult de ce crede mediul de business lucrurile s-ar mişca mai repede”, crede Raul Ciurtin, acţionarul majoritar al producătorului de lactate Albalact, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă, cu afaceri bugetate pentru acest an de circa 100 mil. euro şi cu peste 700 de angajaţi.