Afacerile austriecilor de la Uniqa au scăzut cu 28% la nouă luni

Autor: Ciprian Botea 28.11.2014
Cele două subsidiare locale ale asigu­rătorului austriac Uniqa au încheiat primele nouă luni cu un volum de prime subscrise de circa 73 mil. euro (325 mil. lei), în scădere cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a procesului de curăţare a portofoliului auto, potrivit datelor publicate la Viena.
 
Afacerile de asigurări generale (derulate de compania Uniqa Asigu­rări) au scăzut cu peste 28%, la puţin peste 72 mil. euro. Pe asigurări de viaţă (unde austriecii deţin compania Uniqa Asigurări de Viaţă) afacerile au crescut cu 25%, dar sunt în continuare la un nivel scăzut, respectiv 1 mil. euro. Austriecii sunt prezenţi pe acest seg­ment de piaţă din 2010.
 
Uniqa Asigurări reprezintă 9% din afacerile de asigurări generale ale grupului, iar curăţarea portofoliului auto a avut un impact vizibil asupra afacerilor, mai ales că astfel de procese sunt în derulare şi pe alte pieţe. „Primele din regiunea Europei Centrale şi de Est au scăzut cu 5%, influenţate puternic de curăţarea portofoliului auto în Ungaria, Polonia, Bulgaria şi România“, potrivit raportului trimes­trial al asigurătorului.