Ce scrie presa internaţională despre moartea lui Matteo Cassani

Autor: Ştefan Stan 28.11.2014

Matteo Cassani, directorul Italian pe energie al Enel România a murit joi, după ce a căzut de pe acoperişul sediului din Bucureşti, scrie Reuters.

”Deocamdată ancheta este în derulare. Există suspiciuni că directorul ar fi putut cădea de pe acoperiş”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei către Reuters.

Enel a confirmat că Matteo Cassani, în vârstă de 41 de ani, a murit, dar nu a detaliat. ”Nu se cunosc circumstanţele acestui accident. O investigaţie este în derulare”, a anunţat Enel către Reuters.

În ultimul deceniu, Cassani a deţinut diferite poziţii de management în ramura Enel din România, titrează Reuters.

Matteo Cassani a jucat un rol cheie în primul proces de privatizare câştigat de Enel în România, preluarea la pachet în 2005 a fostelor Electrica Banat şi Dobrogea. Asupra acestor companii a planat suspiciunea privind neîndeplinirea obligaţiilor din contractele de privatizare. Nici preluarea fostei Electrica Muntenia Sud de către Enel, perla coroanei Electrica, nu a fost ocolită de controverse, fiind inclusă în procesul „privatizărilor strategice“, dosar în care sunt anchetate fapte cu caracter penal. Cassani conducea Enel Energia Muntenia, companie rezultată din reorgani­zarea fostei Electrica Muntenia Sud. La jumătatea acestui an, un nou scandal a izbucnit, numele Enel fiind din nou implicat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA privind umflarea artificială a facturilor plătite de 1,2 mil. consumatori. Totul a culminat însă anul acesta cu anunţul făcut de Enel privind decizia de a-şi lichida poziţia din segmentul distribuţiei şi furnizării de energie din România.