Constructorii clujeni de la ACI speră să închidă anul cu un plus de 29% a afacerilor

Autor: Laurentiu Cotu 01.12.2014
Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă şi Dorel Goia, estimează că va încheia anul în curs cu afaceri în creştere cu apro­xi­ma­tiv 29% faţă de anul trecut. În pri­mele nouă luni ACI a realizat o cifră de afaceri de circa 85 mil. lei (peste 19 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi ar putea finaliza acest an cu afaceri totale de peste 120 mil. lei (aproximativ 27 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza estimărilor de creştere ale companiei.
 
„Factorii care au susţinut creşterea afacerii au fost optimizarea procesului de producţie, diversificarea activităţilor, investiţiile în echipamente şi utilaje noi, precum şi contractarea de lucrări cu beneficiari privaţi şi a unor lucrări finanţate din fonduri europene. Până la finalul anului estimăm o creştere cu aproximativ 29% a cifrei de afaceri“, a declarat pentru ZF Transilvania Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj.
 
Clujenii au în portofoliu diverse lucrări de construcţii, printre care Salina Turda, din judeţul Cluj, stadionul Cluj Arena, mai multe clădiri administrative, construcţii industriale şi hidrotehnice, lucrări de instalaţii, dar şi o fabrică de panificaţie şi depozitul de produse congelate Macromex în Câmpia Turzii.
 
În acest an, ACI a câştigat în asociere cu companiile Electromontaj şi Nord Conforest un contract de peste 42 mil. lei (9,5 mil. euro) pentru lucrări de extindere a parcului in­dustrial Tetarom I, din Cluj. Tot la Cluj, ACI şi compania Prompt din Timişoara construiesc cea de-a doua clădire din cadrul proiectului de birouri The Office, imobil a cărui finalizare este programată pentru anul viitor.
 
„Printre proiectele realizate de ACI anul acesta se numără depozitul de alimente congelate Macromex Edenia Distribution Center din Câmpia Turzii, centrul de cercetare Terapia-Ranbaxy din Cluj-Napoca, un supermarket în Târgu-Mureş şi fabrica De’Longhi din Jucu. Printre noii clienţi câştigaţi se află Sierra Expert, pentru care construim o hală industrială în Turda şi Cluj Business Center, pentru care construim clădirea de birouri The Office din Cluj-Na­poca“, a spus Aşchilean.