România, în plină iarnă. Probleme majore la contractele de deszăpezire

Autor: Loredana VOICULESCU 02.12.2014

Un număr de 27 de judeţe şi Municipiul Bucureşti sunt sub avertizare de cod galben de ninsoare până diseară la ora 22, însă, iarna a prins din nou autorităţile pe picior greşit. Mai multe drumuri naţionale din Tulcea, Târgu Jiu şi Galaţi nu au încă un contract semnat pentru deszăpezire, fie pentru că nu s-a prezentat nici un ofertant, fie pentru că procedura este în curs de derulare. În Brăila, conflictele dintre partide, pe plan local, riscă să lase sub nămeţi drumurile judeţene, licitaţia pentru selectarea unei firme care să le cureţe de zăpadă fiind amânată. Pe de altă parte, luând în calcul un preţ mediu de 2.800 de euro per kilometru deszăpezit, reiese că în această iarnă curăţarea de zăpadă a autostrăzilor şi drumurilor naţionale ar putea ajunge la aproximativ 49 milioane de euro.

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00. Deşi ninge de zor în aceste judeţe şi în unele părţi au fost înregistrate probleme în trafic, nu în toate judeţele există contracte de deszăpezire.

Caz fără precedent în Brăila. Membrii Consiliului Judeţean se ceartă între ei, iar judeţul a rămas, în plină iarnă, fără un contract de deszăpezire.

Citiţi articolul integral pe www.gandul.info