Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri, începe extinderea proiectului IRIDE din Pipera

Autor: Cristi Moga 04.12.2014

Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală, cu un portofoliu de peste 200.000 de metri pătraţi, a ales constructorul şi va începe extinderea parcului de afaceri IRIDE din Pipera, în cadrul căruia vor fi construite trei clădiri noi de birouri, dar şi un hotel.

Austriecii au cum­părat în 2007 pentru 16 milioane de euro un teren de patru hectare de la Electro­nica Bucureşti, în veci­nătatea proiectu­lui IRIDE, iar în ultimele luni au derulat un proces de selecţie a constructorului care va ridica acest proiect.

„Câştigătorul licitaţiei pentru proiectul de la Electronica este firma Porr din Austria. Lucrările vor demara la începutul anului viitor, livrarea primei clădiri fiind programată în 2016. Prin acest proiect va fi realizat şi un rebranding în urma căruia întreaga dezvoltare din Pipera va fi redenumită IRIDE City“, au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară.

Reprezentanţii Porr şi cei ai Immo­finanz nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

Săptămâna viitoare grupul austriac va organiza o conferinţă de presă la Bucureşti la care va fi prezent şi Eduard Zehetner, CEO al companiei. În cadrul conferinţei se va discuta şi despre proiectul IRIDE, au precizat reprezentanţii Immofinanz.

Proiectul de pe terenul Electronica va fi format din trei clădiri cu patru (două dintre ele) şi şapte etaje conectate între ele, suprafaţa închiriabilă de birouri ce urmează a fi livrată fiind de aproximativ 38.000 de metri pătraţi. Totodată, austriecii de la Immofinanz vor să construiască într-o clădire cu 11 etaje un hotel cu 140 de camere, dar şi un pasaj subteran care să lege proiectul IRIDE de staţia de metrou Pipera.