Renania: Agenda politică şi fluctuaţiile materiei prime au fost provocările de anul acesta

Autor: Andreea Neferu 05.12.2014
Florentina Taudor, directorul general al Renania, jucător de pe piaţa echipamentelor de protecţia muncii controlat de fraţii Orlando şi Roland Szasz din Târgu-Mureş, spune că în România climatul economic a fost anul acesta „imprevizibil“.
 
„Principalele provocări ale acestui an au fost cele externe (companiei – n.red.): dinamica agendei politice, deciziile guverna­mentale care au afectat mediul economic, dar şi fluctuaţiile înregistrate de preţul materiei prime pe pieţele internaţionale“, afirmă Taudor.
 
Florentina Taudor a venit la conducerea Renania la începutul lui 2012, după ce a lucrat în domeniul bancar timp de mai mulţi ani. Ea l-a înlocuit în funcţie pe Orlando Szasz, unul dintre acţionarii companiei, care se dedică acum investiţiilor în diverse proiecte anterprenoriale.
 
Renania, care livrează, printre altele, căşti, mănuşi sau încălţă­minte de protecţie, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 20 de milioane de euro, iar pentru 2014 estimează o creştere a rulajului de 15%. „Cea mai mare pondere în vânzări o are categoria de îmbrăcăminte şi încălţăminte de protecţie, dar echipamentele pen­tru lucrul la înălţime înregistrează cel mai mare ritm de creştere a vânzărilor, de circa 30% anul acesta. “
 
„Piaţa îşi schimbă perspectiva din care priveşte zona de safety (siguranţă - n.red.). Protecţia muncii nu mai înseamnă doar o linie de costuri operaţionale, este o linie prin care se fac economii şi o zonă de eficientizare, productivitate. Angajatorii ştiu să calculeze cât îi costă o zi de concediu medical, o zi de întrerupere în fluxul de producţie.“