Prejudiciu de peste 60 milioane de lei în cazul de delapidare de la SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia

Autor: Roxana Pricop 08.12.2014

Procurorii DIICOT fac 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad, la 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Percheziiţiile se fac şi la sediile SIF Muntenia din Bucureşti şi la SIF Banat-Crişana din Arad, de unde procurorii ridică documente. Printre persoanele vizate de percheziţii se află şi administratorii SIF Banat şi SIF Muntenia.

SIF Banat-Crişana este condusă din funcţia de preşedinte de Dragoş Bîlteanu, iar SIF Muntenia este condusă de Marius Pantea din funcţia de preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Acţionarilor.

SAI Muntenia Invest, firma care administrează activele de peste un miliard de lei ale SIF Muntenia, este condusă de Gabriel Filimon, director general, şi de Gheorghe Porumb, preşedinte.

Prejudiciul s-ar ridica la peste 60 milioane de lei, potrivit unor surse judiciare, cauzat în special de faptele de delapidare a patrimoniului SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia prin firme înregistrate în Cipru.