Mihaela Frăţilă cere AGA la Comcm Constanţa pentru alegerea unui nou CA

Autor: Ioana Tudor 08.12.2014

Mihaela Frăţilă, acţionar semnificativ al producătorului de betoane Comcm Constanţa (CMCM), a solicitat convocarea unei adunări generale a acţionarilor companiei pentru alegerea consiliului de administraţie prin vot cumulativ, pentru un mandat de patru ani.

Mihaela Frăţilă, soţia lui Constantin Frăţilă, deţine 10% din capitalul social al Comcm.

Din actualul board al Comcm fac parte Gabriela Alexe (preşedinte), Maria Frăţilă (fiica omului de afaceri Constantin Frăţilă) şi Ion Mârleneanu, ales administrator provizoriou în urma demisiei lui Constantin Frăţilă.

„Cererea de convocare a adunării generale se află în analiza consiliului de administraţie, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată pieţei”, potrivit unui anunţ al Comcm publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Omul de afaceri Constantin Frăţilă, fost membru în consiliul de supraveghere al SIF Transilvania, deţine împreună cu familia sa şi o firmă la care este asociat 41,65% din acţiunile Comcm, în timp ce SIF Transilvania (SIF3) controlează 56,72% din capitalul social.

Într-o AGA de pe 7 decembrie, acţionarii firmei de construcţii Scut Constanţa, unde Comcm controlează 32% din acţiuni, au ales-o pe Mihaela Frăţilă în funcţia de membru al consiliului de administraţie pentru un mandat egal cu perioada rămasă până la expirarea mandatului celorlalţi membri ai board-ului.