Complexul Energetic Oltenia a ajuns la pierderi de 290 mil. lei la nouă luni, dar îşi face reclamă pentru „conştientizarea opiniei publice“

Autor: Roxana Petrescu 09.12.2014
Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător termo din Ro­mâ­nia, care grupează complexurile ener­getice din bazinul Olteniei cu minele de lignit, a ajuns în primele nouă luni ale anului la pierderi de 290 mil. lei (circa 66 mil. euro), faţă de un câştig de 106 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut. Tot pe un trend negativ s-a aflat şi businessul companiei, cifra de afaceri scăzând în perioada analizată cu 5%, până la 1,76 miliarde de lei.
 
„Justificarea evoluţiei acestor indi­catori este scăderea preţului la vânzarea la energie electrică faţă de cel prog­nozat prin buget şi înregistrarea în 2014 a cheltuielilor cu certificatele de emisii de dioxid de carbon aferente anului 2013, în vederea conformării cu nor­mele europene“, explică reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia.
 
Potrivit datelor funizate de com­panie, în primele nouă luni ale anului Complexul Energetic Oltenia a vândut 8 TWh de energie electrică, puţin mai mult faţă de cei 7,4 TWh de energie din perioada similară a anului trecut, dar preţul mediu de vânzare a fost de 200,6 lei pe MWh, faţă de 227,75 de lei în primele trei trimestre din 2013.