Acţionarii Comcm Constanţa aleg un nou CA în ianuarie

Autor: Ioana Tudor 10.12.2014

Acţionarii producătorului de betoane Comcm Constanţa (simbol bursier CMCM) se vor reuni în AGA pe 10 ianuarie 2015 pentru a alege un nou consiliu de administraţie prin metoda votului cumulativ, pentru un mandat de patru ani.

Din actualul board al Comcm fac parte Gabriela Alexe (preşedinte), Maria Frăţilă (fiica omului de afaceri Constantin Frăţilă) şi Ion Mârleneanu, numit administrator provizoriu în urma demisiei lui Constantin Frăţilă.

Cererea de convocare a AGA pentru alegerea unui nou consiliu de administraţie a fost depusă de Mihaela Frăţilă, soţia lui Constantin Frăţilă, care deţine 10% din capitalul social al Comcm.

Constantin Frăţilă deţine împreună cu familia sa şi o firmă la care este asociat 41,65% din acţiuni, în timp ce SIF Transilvania (SIF3) controlează 56,72% din capitalul social. Frăţilă, care a fost membru în consiliul de supraveghere al SIF Transilvania, este în conflict cu conducerea SIF-ului.

„Punctul 1 al ordinii de zi (privitor la alegerea consiliului de administraţie - n.red.) presupune conform reglementărilor legale revocarea administratorilor în funcţie după alegerea consiliului de administraţie prin vot cumulativ dacă nu sunt reconfirmaţi prin vot, astfel încât acest punct răspunde şi solicitării acţionarului SIF Transilvania de revocare/numire administratori”, potrivit unui comunicat al Comcm publicat pe bursa de la Bucureşti.

Acţiunile producătorului de betoane s-au tranzacţionat cel mai recent pe 19 august, la preţul de 0,1759 lei/unitate, în urcare cu 5,5%.