Topul companiilor de leasing la sfârşitul lunii septembrie: se ascute lupta pentru locurile 2 şi 3

Autor: Ciprian Botea 11.12.2014

UniCredit Leasing s-a menţinut pe prima poziţie în piaţa de leasing la finalul lunii septembrie, cu o cotă confortabilă de 19% din totalul finanţărilor, dar lupta pentru locurile al doilea şi al treilea devine tot mai strânsă, în joc fiind patru companii cu cote de piaţă de aproximativ 7-8% - Impuls Leasing, Porsche Leasing, Raiffeisen Leasing şi BRD Sogelease.

Volumele finanţate de UniCre­dit Leasing au depăşit 184 mil. euro (810 milioane de lei) în primele nouă luni, în timp ce următoarea clasată, subsidiara locală a elveţienilor de la Impuls, a finanţat bunuri în valoare de 82 mil. euro, potrivit unor surse din piaţă.

Locul trei este ocupat de Porsche Leasing, o companie care finanţează exclusiv autovehicule, cu afaceri de 75 mil. euro în primele nouă luni. Porsche Leasing a deţinut mult timp al doilea loc din piaţă, dar compania a fost depăşită de Impuls Leasing, care a forţat puternic creşterea businessului auto.

Raiffeisen Leasing, subsidiara austriecilor de la Raiffeisen, se afla pe poziţia a patra după primele nouă luni, finanţările acordate fiind cu mai puţin de un milion de euro sub nivelul raportat de Porsche Leasing.  Austriecii s-au apropiat de poziţia a treia pe fondul unei creşteri de 23% în primele nouă luni, cu cinci puncte procentuale peste media pieţei.