Investiţie de 35 de milioane de euro de la Immofinanz pentru extinderea Iride Park

Autor: Cristina Cuncea 11.12.2014

"Immofinanz Group a iniţiat lucrările la un nou proiect pentru dezvoltarea de birouri – Metroffice, în Bucureşti. Acest proiect marchează, de asemenea, începutul unui proces pe termen lung de transformare şi extindere a Iride Business Park într-un sub-centru urban modern, Iride City. Metroffice va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 40.000 metri pătraţi (în trei clădiri, n.r.), iar prima secţiune va include aproape 20.000 metri pătraţi şi şase etaje. Lucrările de construcţie au demarat recent, iar finalizarea lor este estimată pentru primul trimestru al anului 2016. Volumul de investiţii pentru prima clădire va totaliza circa 34 milioane de euro", au anunţat joi investitorii austrieci.

Grupul austriac este activ pe piaţa din România începând cu anul 2004 şi deţine în prezent un portofoliu de proprietăţi în valoare 964,0 milioane de euro.

"România este una dintre pieţele principale pentru Immofinanz, reprezentând un punct focal pentru activităţile noastre de dezvoltare în următorii ani. Economia ţării este pe un traseu stabil de redresare, cu o creştere mai rapidă decât în alte ţări din Europa Centrală şi de Est, ceea ce presupune şi o cerere sporită pentru proprietăţi comerciale de înaltă calitate. Volumele prezente pe piaţa de tranzacţii arată, de asemenea, că România este din nou în vizorul investitorilor internaţionali", a declarat Eduard Zehetner, directorul executiv al Immofinanz Group.

Metroffice va constitui prima parte a unui plan general pe termen lung, care implică re-proiectarea întregii zone din cadrul complexului Iride Business Park, deţinut de Immofinanz.

Planul prevede transformarea acestei zone într-un cartier inovator, cu spaţii de birouri, comerciale şi rezidenţiale – cu alte cuvinte, o parte nouă, deschisă şi vitalizată a oraşului. La încheierea etapei finale de construcţie, Iride City va cuprinde, de asemenea, spaţii pentru restaurante, un hotel, un centru de conferinţe şi un centru de zi pentru copii, precum şi un parc şi unităţi pentru sport. Derularea întregului proiect, care include şi renovarea Iride Business Park, va cuprinde mai multe etape şi un orizont de timp de 10-20 de ani.

"Noul nostru brand-umbrelă, Iride City, reprezintă un mediu de locuit şi de lucru modern şi confortabil, care va fi creat pe parcursul anilor următori. Cu Metroffice, ne dorim să începem un proiect ce va fi dezvoltat în întregime de către noi, pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri şi profilurilor variate ale acestora. Prin urmare, Metroffice reprezintă semnalul de început pentru un nou concept în zonă", a declarat Sorin Vişoianu, country manager office & logistics pentru România şi Bulgaria în cadrul Immofinanz.

Portofoliul din România al Immofinanz reprezintă 13,9% din toate proprietăţile deţinute de grup şi include 16 proprietăţi cu o suprafaţă închiriabilă de 404.503 metri pătraţi (nouă clădiri de birouri, patru centre comerciale şi trei proprietăţi logistice).

Iride Business Park are o suprafaţă închiriabilă de aproape 93.000 metri pătraţi, fiind cel mai mare parc de afaceri din Bucureşti.

Immofinanz Group este una dintre cele mai importante companii din domeniul imobiliar din Europa şi este inclusă în indicele ATX (Austrian Traded Index) al Bursei de Valori din Viena. Compania este, de asemenea, tranzacţionată la Bursa de Valori din Varşovia, având un portofoliu de proprietăţi de peste 470 de proprietăţi, cu o valoare de piaţă de aproximativ 6,9 miliarde de euro.