10 scuze pe care le foloseşti ca să nu renunţi la tot şi să-ţi creezi propriul business

Autor: Gabriela Badica 11.12.2014

Nu ai destul timp. Nu cunoşti oamenii potriviţi. Nu ai suficient de mulţi bani. Şi poate că ideea pe care o ai nu e suficient de bună.  În plus, poate nu o să-ţi iasă. Şi să nu uităm, trebuie să aştepţi ca totul să fie perfect. Şi-apoi, nici măcar nu ştii tot despre TOT. Ai mai putea aştepta. Poate un an sau doi. Fii sincer(ă): de câte ori ţi-ai repetat lucrurile astea atunci când ţi-a trecut prin cap să îţi creezi propriul business?

Tristul adevăr e că toate lucrurile de mai sus, pe care ţi le-ai repetat de atâtea ori, sunt scuze. S-c-u-z-e. Şi nu sunt singurele. Hai să vedem o listă cu scuzele pe care le-ai folosit cel mai des. Dar înainte să citeşti hai să stabilim ceva: dacă o să constaţi că am ghicit cel puţin 5 scuze pe care ţi le-ai repetat până acum, nu mai ai nicio scuză: trebuie să începi business-ul ăla la care visezi.

Hai să vedem un top 10.

1. “Mi-e prea frică”

Welcome to the club. Tuturor ne e frică de ceva. Şi aşa stau lucrurile şi în cazul antreprenorilor. Fiecare antreprenor e speriat, la un moment dat. În contextul ăsta, ai două alternative: să îţi laşi fricile să te ţină în loc. Sau… să le foloseşti ca motivaţie. Din fericire, frica pe care probabil o ai e cea de eşec. Iar frica de eşec poate fi folosită în sens constructiv, ca motivaţie de-a reuşi. Deci ce mai aştepţi? Tuturor ne e frică, get over it, ia frica aia şi scoate ceva pozitiv din ea.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro