Takkar, CEO Vodafone România: Sunt prea mulţi jucători pe piaţa de telecom

Autor: Adrian Seceleanu 19.12.2014

România are „prea mulţi“ operatori de comunicaţii, iar actuala confi­guraţie a industriei locale - cu mulţi jucători care au reţele de înaltă calitate prin care furnizează ser­vicii „la cele mai mici tarife“ din Europa - nu va rezista nici măcar pe termen mediu.

„Credem că pe piaţă există prea mulţi jucă­tori, iar, sincer vorbind, o ase­menea piaţă în care sunt prea mulţi jucători, în care preţurile sunt cele mai mici din Europa, iar calitatea reţelelor este una dintre cele mai ridicate de pe continent nu este una sustenabilă pe termen lung şi, potenţial, nici chiar pe termen mediu“, a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România.

El spune că arbitrul telecom ar trebui să ia măsuri care să ducă la „în­sănătoşirea“ industriei, printre ele nu­mărându-se „echilbrarea“ reglemen­tă­rilor între operatorii mobili şi cei de comunicaţii fixe, dar şi o reducere a poverii fiscale - pentru a încuraja in­vestiţiile.

În ce priveşte o consolidare a industriei locale, aceasta poate fi accelerată de acest context de piaţă - în care câş­tigurile sunt prea mici în raport cu investiţiile. Nimeni nu ştie acum cum ar putea avea loc o consolidare a industriei locale de telecom, dar ce este clar este că „odată început, acest proces se va derula foar­te rapid“, a declarat el.

Citiţi în ediţia de luni a ZF un interviu cu Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România