Certinvest cumpără AXA şi fondul de pensii facultative Metropolitan

Autor: Roxana Pricop 19.12.2014

Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri mutuale, face două achiziţii fulger - AXA Asi­gurări şi fondul de pensii facultative al Metropolitan Life, pavându-şi astfel drumul spre transformarea într-un grup financiar cu active totale estimate la 440 milioane de lei.

Mişcarea Certinvest este cu atât mai surprinzătoare cu cât direcţia de dezvoltare a fost până acum inversă: băncile şi asigurările s-au extins în administrarea de fonduri.

Pentru achiziţia companiei de asigurări, divizia locală a grupului francez AXA aflat în retragere de pe piaţa locală, Certinvest s-a asociat cu SIF Transilvania. „Noii acţionari vor creşte activitatea companiei şi vor lansa noi produse destinate, în special, antreprenorilor“, a declarat Eugen Voicu (foto), acţionar şi fondator al Certinvest.

Potrivit unor surse din piaţă, a doua tranzacţie parafată de Certinvest este achiziţia fondului de pensii private facultative Pensia Mea, cu active în gestiune de 40,2 milioane de lei, de la administratorul deţinut de Metropolitan Life - companie de asigurări care a preluat businessurile Aviva şi cele ale Alico.