Moment istoric: Noul preşedinte al României este Klaus Iohannis

Autor: Adelina Dragomir 21.12.2014

”Stau aici, în faţa dumneavoastră, conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii României mi-au acordat-o cea de a fi preşedintele lor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor”, a spus Iohannis.

El a adăugat că este ”profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi proprietate a românilor”.

”Vă mulţumesc vouă, tuturor concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României,. La 25 de ani după căderea comunismului aţi făcut încă o dată să triumfe democraţia şi participarea”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul rostit în Parlament, că este nevoie de "înţelegerea clară" la nivelul întregii clase politice că "nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie".

"Este nevoie de înţelegerea clară la nivelul întregii clase politice: nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie", a spus el.

Iohannis a precizat că şi-ar dori ca la sfârşitul mandatului său "corupţia să nu mai figureze pe agenda publică, instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni".