Acţionarii Transelectrica au respins bonusurile pentru conducere

Autor: Ioana Tudor 22.12.2014

Acţionarii Transelectrica (TEL) au respins o schemă de bonusare a membrilor directoratului şi ai consiliului de supraveghere ai companiei într-o AGA ţinută pe 19 decembrie, la a doua convocare.

Acţionarii Transelectrica (TEL) au respins o schemă de bonusare a membrilor directoratului şi ai consiliului de supraveghere ai companiei într-o AGA ţinută pe 19 decembrie, la a doua convocare. La adunare au participat doar 8,1% din acţionarii transportatorului de electricitate, ceea ce înseamnă că statul român, care controlează 58,6% din capitalul social al Transelectrica, nu a fost prezent.

Schema respinsă de acţionari cuprindea o indemnizaţie fixă, o componentă anuală variabilă acordată pentru îndeplinirea cumulativă a mai multor indicatori de performanţă, bonusuri de performanţă în funcţie de rentabilitatea acţiunilor societăţii, constând în pachete de opţiuni pe acţiuni virtuale Transelectrica, precum şi un bonus suplimentar colectiv de performanţă. Acţiunile TEL au crescut cu 84% pe parcursul acestui an, iar cel mai recent se tranzacţionau la preţul de 29,05 lei/unitate.