Takkar, Vodafone: Operatorii de telefonie mobilă sunt supra-reglementaţi, cei de reţele fixe aproape deloc, deşi configuraţia de pe piaţă este “mai periculoasă”

Autor: Adrian Seceleanu 21.12.2014

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii s-a concentrat prea mult în ultimii ani pe emiterea de reglementări care vizează operatorii de comunicaţii mobile alocând foarte puţin timp operatorilor de reţele fixe, a căror activitate este “sub-reglementată” deşi configuraţia pieţei de servicii fixe este una mult “mai periculoasă”, este de părere Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă.

“Un lucru pe care îl găsim în această industrie este un dezechilibru al reglementărilor. Arbitrul telecom s-a concentrat foarte puternic pe reglementarea industriei de telefonie mobilă, acordând puţină sau nicio atenţie industriei de comunicaţii fixe. Noi credem că, în multe feluri, structura pieţei de comunicaţii fixe este configurată de o manieră mult mai periculoasă decât cea de comunicaţii mobile”, a spus Takkar, fără a oferi alte detalii.

Pe piaţa de comunicaţii mobile lider este Orange, cu peste 4 milioane de abonaţi, urmat de Vodafone cu peste 3 milioane de abonaţi şi Telekom - cu aproximativ 1,6 milioane de abonaţi. Pe de altă parte, Orange are circa 6 milioane de clienţi care au cartele preplătite, în timp ce Vodafone şi Telekom au fiecare în jur de 5 milioane de utilizatori care au cartele.