Morariu, Eximtur: Reformarea aparatului de stat să înceapă cu desfiinţarea unităţilor inutile

Autor: Mirabela Tiron 22.12.2014

Lucia Morariu, proprietara agenţiei de turism Eximtur din Cluj-Napoca, susţine că pentru relansarea economiei este necesară reducerea drastică a aparatului de stat prin desfiinţarea sau comasarea de ministere şi autorităţi.

„Este o iluzie «reformarea aparatului de stat», acest aparat trebuie restructurat prin desfiinţarea totală a unor unităţi inutile şi prin păstrarea şi consolidarea a celor utile“, a declarat proprietara Eximtur, agenţie care aşteaptă pentru acest an afaceri de circa 40 mil. euro. Morariu consideră că în următorii doi ani România poate ţinti o creş­tere economică de 2-3%, nivel care să poată fi menţinut timp de zece ani pentru a evita o supra­încălzire şi o prăbuşire bruscă, similară celei din debutul crizei actuale.

Industria de turism poate deveni un stâlp de susţinere a economiei, dar sunt necesare investiţii în infrastructură, programe şi promovare, taxele pe muncă ar trebui reduse, iar introducerea impozitului forfetar în turism ar duce la reducerea evaziunii fiscale.