Bărbuţ, AdePlast: Investiţiile din piaţă au fost mărunte anul acesta şi nu am avut deloc predictabilitate

Autor: Andreea Neferu 23.12.2014
Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, estimează că va încheia anul 2014 cu o cifră de afaceri de 299 de milioane de lei (aproximativ 67 de milioane de euro), în creştere cu 19% faţă de anul anterior.
 
„Am avut un an incredibil de bun pentru climatul economic general în care ne-am desfăşurat activitatea (…). Dar asta nu înseamnă că a fost un an uşor. Este posibil să fi fost cel mai tumultuos şi mai ciudat an din istoria noastră. Piaţa a înregistrat suişuri şi coborâşuri neregulate pe tot parcursul anului, nu am avut deloc predictabilitate, iar investiţiile au fost mărunte“, a spus Bărbuţ. Compania a reuşit să realizeze exporturi de peste 13 mil. lei (3 milioane de euro), în creştere cu peste 50% faţă de anul anterior.
 
Pentru anul 2015, omul de afaceri se aşteaptă la noi provocări. „Ne aşteaptă un an la fel de complicat. Dar ne-am obişnuit. Ştim ce avem de făcut, strategia e pregătită şi vom intra urgent în 2015 cu toate motoarele turate“, a afirmat Bărbuţ.