Inovaţia unui tânăr care a pus la punct un sistem de verificare mai eficient decât al Fiscului românesc

Autor: Razvan Muresan 03.01.2015

În anul 2005 tânărul antreprenor Lucian Hancu constata că pentru o firma cu un singur angajat trebuia sa stai la nenumarate cozi, pentru a depune declaratiile necesare catre institutiile statului. Pentru Lucian statul la cozi s-a dovedit extrem de util pentru că a intrat in legatura cu persoane direct interesate de depunerea declaratiilor, le-a cunoscut problemele si s-a gandit unde se poate interveni.

În 2007 a lansat prima si, pana acum, singura platforma online pentru verificarea încrucişată a binecunoscutelor declaratii de TVA, a automatizat-o în 2009, iar din 2013 a lansat primul serviciu de monitorizare a partenerilor in toate registrele de TVA, acum 4 la numar. În prezent lucrează la implicatiile noilor reguli TVA 2015 asupra businessului nostru.

Monitorizarea partenerilor în cele 4 registre ale ANAF a venit ca o dezvoltare firească, ce ţine de experienţa de peste 7 ani în verificarea încrucişată a partenerilor de afaceri (sistemul de verificări D394). Apariţia mai multor registre ale ANAF care conţin date despre firmele plătitoare de TVA, precum şi presiunea autorităţilor fiscale asupra verificării în acestea, au dus la dezvoltarea serviciului de monitorizare, care în plus evidenţiază neconcordanţele dintre cele 4 registre.

Platforma se bazează pe platforma de verificări încrucişate d394.eu, unică în România şi se adresează preponderent firmelor din România. Compania estimează că din 2015, odată cu introducerea noului pachet de TVA destinat prestatorilor de servicii electronice, un număr tot mai mare de firme din afara ţării vor fi interesate de sistem.

Citiţi mai mult pe www.businessmagazin.ro