General Electric ar putea extinde fabrica Lufkin de la Ploieşti pentru a produce echipament petrolier pentru Marea Neagră

Autor: Roxana Petrescu 07.01.2015

Gigantul american General Electric analizează posibilitatea de a extinde producţia fabricii Lufkin de la Ploieşti astfel ca în unitate să poată fi realizat şi utilaj petrolier pentru activităţile de explorare şi producţie offshore, mai ales ţinând cont de dezvoltările recente din Marea Neagră.

Acum, producţia fabricii Lufkin este concentrată pe sonde de petrol pentru uscat, 90% din unităţi fiind exportate.

„Analizăm posibilitatea de a extinde producţia fabricii Lukfin cu echipament offshore, având în vedere, de exemplu, resursele Mării Negre“, a spus Cristian Colţeanu, preşedinte şi CEO al GE pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Lufkin a deschis oficial fabrica de utilaj petrolier de la Ploieşti la jumătatea anului 2012, 28 de milioane de dolari din investiţia totală de 140 de milioane de dolari fiind ajutor din partea statului român.

Potrivit celor mai recente informaţii disponibile, fabrica are o producţie anuală de 1.000 de pompe de petrol pentru activităţile de extracţie onshore, dar Lufkin mai face şi reparaţii la Ploieşti şi desfăşoară şi activităţi de asamblare propriu-zisă a sondelor folosite pentru extracţia petrolului.