Ponta: România este solidară cu Franţa şi condamnă ferm actul de terorism de la Paris

Ziarul Financiar 07.01.2015

"Sunt profund şocat de vestea atentatului de la Paris, în care mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite. România este solidară cu Franţa şi condamnă ferm actul de terorism care afectează libertăţile fundamentale ale tuturor cetăţenilor. Condoleanţele noastre merg către familiile victimelor şi pentru poporul francez", a scris Ponta, pe Facebook.

Premierul a postat şi pe Twitter, în limba franceză, un mesaj în care arată că este profund şocat de informaţia privind atentatul de la Paris şi transmite condoleanţe pentru familiile victimelor şi poporul francez.

"Sunt profund şocat de informaţia privind atentatul de la Paris. Condoleanţele noastre pentru familiile victimelor şi poporul francez", a scrie Ponta pe Twitter, în limba franceză.

Premierul Victor Ponta a anulat prezentarea bilanţului Ministerului Fondurilor Europene şi al Ministerului Agriculturii, axat pe absorbţia fondurilor europene, programat pentru ora 15.00 la Palatul Victoria, el precizând pentru MEDIAFAX că a luat această decizie având în vedere situaţia din Franţa.

"Aşteptăm evoluţiile legate de situaţia din Franţa. Prezentarea pe fonduri europene poate aştepta", a spus Ponta, anterior, pentru MEDIAFAX.

Surse guvernamentale au declarat totodată că prezentarea bilanţului era nepotrivită având în vedere atacul din Franţa.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite în atacul de miercuri de la sediul ziarului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist", relatează AFP.