Primăria Oradea investeşte 1,9 mil. lei într-un pasaj pietonal

Autor: Laurentiu Cotu 07.01.2015

Primăria municipiului Oradea a demarat un proiect de aproximativ 1,9 mil. lei (420.000 de euro), finanţat din bugetul local, pentru realizarea unui pasaj pietonal pe sub liniile de cale ferată, în zona străzii Secarei. Pasajul va avea 48 de metri lungime, va fi realizat dintr-un cadru prefabricat cu înălţimea de 2,4 metri şi lăţimea de 3 metri, cu instalaţie electrică de iluminat şi semnalizare acces subteran.

’’Decizia de a realiza acest proiect a venit ca urmare a faptului că, pentru a se ajunge în cartierele centrale ale municipiului, locuitorii cartierului Oncea traversau zilnic calea ferată în zona bulevardului Ştefan cel Mare. Astfel, pentru a evita accidentele din zonă, s-a propus realizarea unui pasaj subteran pietonal şi pentru ciclişti între cartierul Oncea, în zona străzii Secarei şi B-dul Ştefan cel Mare’’, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv a fost finalizat, urmând să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi să fie demarată procedura de licitaţie pentru contractarea lucrărilor. Durata de elaborare a proiectului este de 3 luni, iar durata de execuţie de 9 luni.