Efervescenţă la Polisano: distribuitorul a semnat cu băncile pentru credite noi, iar la cârma farmaciilor şi a fabricii sunt aduşi oameni noi

Autor: Ioana David 08.01.2015
Distribuitorul de medicamente Polisano, parte a grupului din Sibiu cu acelaşi nume, a semnat în ultima săptămână din 2014 un acord pentru un credit de 44 milioane de lei (10 milioane de euro) cu Eximbank, pentru capitalul de lucru. Tot în decembrie, distribuitorul controlat de familia Vonica a mai luat 9 milioane de lei de la Veneto Banca şi alte 10 milioane de lei de la Banca Transilvania.
 
Compania care s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă în vară după moartea fondatorului Ilie Vonica a încercat să-şi refacă relaţia cu băncile, furnizorii şi asigurătorii după ce a instalat o nouă conducere.„De la minimul din august toţi indicatorii s-au îmbunătăţit“, a spus Remus Borza, preşedintele grupului Polisano, adus de actualii acţionari în august 2014 la conducerea grupului.
 
Avocatul care deţine casa de avocatură Borza şi Asociaţii şi firma de insolvenţă Euro Insol are la Polisano un mandat de cel puţin un an, în care trebuie să readucă pe creştere companiile din grup. Cea mai mare firmă a grupului este distribuitorul farmaceutic.
 
Situaţia delicată a Polisano a început în iunie, după decesul fondatorului, omul de afaceri Ilie Vonica, cel care clădise singura afacere integrată din sectorul de sănătate, pe lângă distribuţie având businessuri în producţie (fabrica Polipharma), retail (farmaciile Reteţa), clinici, spitale, labora­toare, centre de fertilizare in vitro, dar şi alte activităţi suport. Acum businessul Polisano este dezvoltat de fiica lui Vonica, Loredana Vonica Gligor şi soţul ei, medicul Ovidiu Gligor.