Un investitor discret ridică o clădire de birouri cu 5 etaje lângă Piaţa Charles de Gaulle

Autor: Cristi Moga 12.01.2015
Firma Town Imobiliar SRL, con­tro­la­tă indirect prin două vehicule de in­vestiţii înregistrate în Olanda, a început în iarna acestui an lucrările la un proiect de birouri cu cinci etaje ce va fi dez­vol­tat în apropierea Pieţei Charles de Gaulle, în vecinătatea parcului Herăs­trău, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare din Bucureşti.
 
Lucrările au fost demarate de firma Soletanche Bachy România, care până în luna martie va trebui să finalizeze fun­daţia şi cele trei etaje de parcare sub­te­rană, livrarea proiectului fiind pro­gra­ma­tă în 2016, ţinând cont de termenul de valabilitate al autorizaţiei de construire.
 
Proiectul este dezvoltat pe un teren de circa 1.500 de metri pătraţi de la in­ter­­secţia străzii Alexandrina cu bu­levar­dul Mareşal Constantin Prezen, în apropierea sediului băncii Marfin.
 
Ţinând cont de valoarea terenurilor din zonă şi de dimensiunea proiectului, in­vestiţia poate fi estimată la peste 5 mi­lioane de euro.
 
Datele de la Registrul Comerţului ara­tă că firma Town Imobiliar SRL este con­trolată de societăţile Diham SA (30,5%), Imobiliar Com 2000 (29%), Atlan­tis Business Center (27,5%) şi San­ter System (12,9%), societăţi cu ac­ti­­vitate preponderent imobiliară.