Managerii care vor să facă un EMBA „gratis“ la Cluj mai au nouă zile la dispoziţie pentru înscrierea în competiţie

Autor: Adelina Mihai 12.01.2015

Managerii care vor să se înscrie în competiţia pentru cele trei burse ale programului de Executive MBA al University of Hull la Cluj-Napoca, cel mai nou program de educaţie managerială de pe plan local, trebuie să îşi trimită aplicaţia până pe data de 20 ianuarie pe adresa de e-mail bursa@zf.ro. Ziarul Financiar şi SIF Moldova (care deţine acţiuni la  Banca Transilvania) oferă trei burse în valoare de câte 15.000 de euro pentru managerii care vor să fie studenţi în cadrul acestui program britanic.

Un eseu în limba engleză, diploma de licenţă sau o diplomă GMAT şi un abonament pe 12 luni la ediţia print a Ziarului Financiar sunt câteva dintre condiţiile de înscriere la concursul pentru obţinerea unei burse.

„Exigenţele mediului de afaceri sunt tot mai mari, pieţele sunt mai sofisticate, iar provocările sunt pe măsură. Însă educaţia face întotdeauna diferenţa. Cred în noile generaţii de manageri care vor fi pregătite în Cluj, la EMBA Hull University şi sper că de aici vor proveni în viitor liderii firmelor româ­neşti“, a spus Horia Cior­cilă, preşedintele consi­liului de administraţie al Băncii Transilvania şi ambasador al EMBA-ului Hull University oferit la Cluj. Programul de EMBA Hull University (Marea Britanie) va în­cepe în luna februarie a acestui an, fiind organizat în urma unui parteneriat dintre Uni­versitatea Ba­beş-Bo­lyai din Cluj, Uni-versity of Hull (Marea Britanie), Banca Transil-vania şi Electrogrup.

„Clujul este locul ideal pentru acest program de EMBA: are oportunităţi excelente pentru educaţie ma­nagerială, suntem în­cân­taţi că vom lucra cu practicieni din mediul de business, iar Universitatea Babeş-Bolyai are istoria şi experienţa academică de care aveam nevoie pentru desfăşurarea programului global al Hull University“,  a spus prof. Terry Williams, decanul Hull University Business School.

Teofil Mureşan, CEO al grupului cu activităţi în domeniul infrastructurii Electrogrup şi am­basador al EMBA-ului Hull, spune că noul program de educaţie managerială rezolvă o nevoie majoră a businessului românesc şi că la Cluj vor veni şi managerii din ţările din jur. „Absolvenţii acestui program vor fi viitorii manageri de top din regiune“, a spus Mureşan, care este absolvent al London Business School.

Anual, 200- 300 de manageri români se înscriu la cursurile unui program de educaţie managerială. Astfel, peste 4.700 de manageri au absolvit cursurile unui program de MBA sau Executive MBA în România în ultimele două decenii, iar în prezent piaţa locală a acestor tipuri de programe cuprinde 16 MBA-uri şi EMBA-uri, care formează o piaţă anuală de 4 milioane de euro, potrivit celei de-a şaptea ediţii a suplimentului „Top MBA“ lansat de ZF în martie 2014.

 

Care sunt condiţiile de înscriere în competiţia pentru cele trei burse de 15.000 de euro:

+ Un eseu în limba engleză, de maximum o pagină A4, care să răspundă la întrebarea: “If you were able, how would you improve the efficiency of the Romanian economy?”

+ Diplomă de licenţă (copie tradusă în engleză) sau diplomă GMAT (The Graduate Management Admission Test) Ă minimum 3 ani de experienţă profesională

+ Abonament pe 12 luni la pachetul ZF şi BM (print), pe persoană fizică sau pe companie

+ Dosarul electronic de aplicaţie, care conţine toate documentele de mai sus plus o fotografie în format digital, trebuie trimis până pe 20 ianuarie 2015, inclusiv, la adresa bursa@zf.ro.+