Marks&Spencer închide două magazine şi mai rămâne cu doar două unităţi în Capitală

Autor: Cristina Roşca 13.01.2015

Retailerul de modă Marks&Spencer, prezent pe piaţa din România direct din 2012, va închide magazinele din AFI Palace Cotroceni şi Sun Plaza în această lună şi respectiv februarie. Reprezentanţii companiei spun că este vorba de o relocare, în primăvara acestui an urmând a fi deschise unităţi noi în Mega Mall şi într-un alt centru din Bucureşti despre care compania nu oferă detalii.

Primul magazin, cu o suprafaţă de 1.650 metri pătraţi, se va deschide în luna aprilie în centrul comercial Mega Mall, în partea de est a Bucureştiului. Acesta va fi urmat de deschiderea celui de-al doilea magazin tot în aprilie, cu o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi, localizat în cadrul unui alt important centru comercial din Bucureşti, spun reprezentanţii companiei.

Compania mai deţine în Bucureşti magazine în Băneasa Shopping City şi Bucureşti Mall. Alte două unităţi sunt prezente în Constanţa şi Iaşi.

Marks&Spencer a intrat pe piaţa din România în 2000 în sistem de franciză, brandul fiind adus de grecii de la Marinopoulos care au mai avut şi francizele Starbucks, Sephora şi Gap. Astăzi niciunul dintre aceste branduri nu mai este în portofoliul lor, brandurile fiind aduse fie de alţi francizaţi (Starbucks), fie fiind venite direct (Sephora). Marks&Spencer a venit direct în 2012 şi a terminat anul trecut cu afaceri de circa 30 mil. lei, în creştere de la 26 mil. lei în anul anterior.