Transporturile renunţă la drumul expres Sibiu-Piteşti: “Ne ducem direct cu autostradă”

Autor: Andreea Neferu 13.01.2015

Ministrul Transporturilor Ioan Rus spune că Sibiu-Piteşti, una dintre cele mai importante şosele pentru transportul comercial din România, ar urma să fie construită sub formă de autostradă, urmând să se renunţe la ideea de a realiza în primă fază un drum expres pe această rută şi abia ulterior de a o transforma în autostradă.

“Cred că renunţăm la ideea de fazare cu Sibiu-Piteşti şi ne ducem direct cu autostradă. E complicat în zona de munte să refaci şantierul”, a spus Rus în cadrul unei conferinţe de presă.

Autostrada Sibiu-Piteşti (116 km) a fos cerută în repetate rânduri atât de transportatori, cât şi de francezii de la Dacia, cel mai mare exportator local.

În versiunea iniţială a Master Planului, documentul care arată priorităţile României în ceea ce priveşte infrastructura de transport până în 2030, Sibiu-Piteşti era trecută doar ca drum expres, cu perioadă de implementare între 2021 şi 2030. Ulterior, s-a discutat ideea construirii acestei şosele în primă fază sub formă de drum expres şi abia ulterior transformarea sa în autostradă.