Alexandru Pintilie, fondatorul portalului rcaieftin.ro la ZF Live: Printre maşinile tinerilor văd foarte puţine Dacii Logan. Vedem mai degrabă Audi, Ford, BMW şi Touareg

Ziarul Financiar 13.01.2015

 Alexandru Pintilie, fondatorul portalului rcaieftin.ro, pe care verifică tarifele aproximativ un sfert din şoferii români, a declarat că tariful plătit de tineri pentru RCA variază foarte mult în funcţie de experienţa şoferului şi tipul de maşină achiziţionată.

„Tinerii ar trebui să se gândească înainte de a cumpăra o maşină nu doar la costurile maşinii ci şi la costurile adiţionale: întreţinerea, asigurarea, etc. Printre maşinile tinerilor văd foarte puţine Dacii Logan. Vedem mai degrabă Audi, Ford, BMW, Touareg, etc. Un tânăr născut în 1987 plăteşte 519 lei pe şase luni la un BMW. O persoană care a luat permisul de un an de zile mi se pare normal să plătească mai mult pentru că e un risc mai mare pentru asigurător”, a declarat acesta, adăugând că pentru o persoană de 24 ani, RCA pentru o Dacia Logan la înmatriculare costă între 1.100 lei şi 3.200 lei pe 12 luni.

„Clasa de bonus poate să ajungă până la 50% reducere în tariful de bază, însă tariful de bază se poate modifica. Cei care au malus pot plăti dublu faţă de celelalte persoane.  Dacă un şofer provoacă o daună de 100 lei şi altul de 100.000 lei, intră în aceeaşi clasă de malus”, a mai spus Pintilie.

Urmăriţi aici înregistrarea integrală a emisiunii ZF Live de marţi, 13 ianuarie 2015