La 27 de ani vrea 100.000 de euro din produse naturale

Autor: Mădălina Dediu Panaete 18.01.2015

Simona Chimişliu, 27 de ani, din Constanţa, a pornit în luna noiembrie a anului trecut un business numit Cămara cu Merinde format dintr-un magazin cu produse alimentare şi cosmetice naturale şi un restaurant cu mâncare vege­ta­riană şi raw vegană în regim de livrare. În acest business, Simona Chi­miş­liu, care este absolventă a unei facultăţi de marketing, a investit 50.000 de euro.

„Ideea mi-a venit în prima jumătate a anului trecut ca o prelungire a stilului de viaţă sănătos adoptat de familia mea. Deschiderea efectivă a afacerii a avut loc în luna noiembrie, între aceste date s-a schiţat planul, s-a căutat spaţiul, s-au făcut amenajarea şi conceptul”, povesteşte Simona Chimişliu, care este fondatoarea firmei Cămara cu Merinde. Ea este soţia antreprenorului Bogdan Chi­mişliu, care controlează Biochem, distribuitor de în­grăşăminte, pesticide şi seminţe, cu afaceri de peste 30 mil. euro. Anterior acestei afaceri, ea a lucrat în diverse domenii, dar spune că aceasta este prima sa afacere.

„Businessul are două laturi: prima este vânzarea în magazin a produselor alimentare şi cosmetice naturale sau cât mai apropiat de ingredientele naturale, făra zahăr sau aditivi, iar în cazul cosmeticelor fără parabeni sau substanţe periculoase. Cea de-a doua latură constă în prepararea de mâncare vegetariană şi raw vegană servită în regim de livrare.”

Ea menţionează că reţetele sunt realizate în colaborare cu chef-i raw vegani din ţară, iar periodic organizează trainguri pentru echipa sa de bucătari. În această afacerea, Simona Chimişliu a angajat şapte oameni.

„Ca antreprenor mă confrunt cu multe provocări: de la multitudinea de taxe de plătit şi foarte multe autorizaţii de obţinut, până la dificultatea identificării şi achizitionării de produse cât mai naturale”.Pentru acest an, antreprenoarea ţinteşte o cifră de afaceri de 100.000 de euro fără TVA şi are în plan ca în perioada următoare să-şi extindă businessul.  „Ca planuri de dezvoltare, vreau să deschid un magazin online pentru produsele alimentare şi cosmetice, iar în viitor să francizez businessul”.