Iohannis: Am solicitat sprijinul preşedintelui Junker privind absorbţia fondurilor europene

Autor: Valentina Postelnicu 15.01.2015


”Am avut ocazia să discutăm despre fondurile europene, şi am solicitat sprijinul domnului preşedinte, sprijin care a fost promis, pentru a ajuta România să crească gradul de absorbţie, să implementeze proiectele pe care le propune”, a spus Iohannis. ”Sunt optimist şi în această privinţă”, a adăugat preşedintele.

El a precizat că a mai discutat cu preşedintele Comisiei Europene şi despre cel mai recent pact încheiat în România, privind cheltuielile pentru Apărare.

”L-am informat pe domnul preşedintele că există această înţelegere şi a fost apreciat acest lucru”, a spus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a mai declarat că o temă foarte importantă pentru noi, dacă vrem să fim membri în nucleul Uniunii Europene, este aderarea la zona euro, ”un deziderat al României şi al românilor”.

Despre acest subiect, preşedintele Iohannis a spus: ”Fără să intrăm în prea multe detalii, la o primă discuţie, am căzut de acord că acesta este un lucru foarte bun, de dorit”.

”Împreună, vom lucra la această speţă”, a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Bruxelles, Valentina Postelnicu