Grupul Polisano l-a recrutat pe managerul care a coordonat dezvoltarea MedLife în ultimii 13 ani

Autor: Ioana David 16.01.2015

Grupul Polisano din Sibiu, controlat de familia Vonica, l-a numit începând de ieri pe Ciprian Cio­banu, 40 de ani, în poziţia nou creată de director de dezvoltare al Clinicii Poli­sano SRL, firma care operează două spitale în Sibiu, dar şi o reţea de clinici şi laboratoare.

De profesie economist, Ciobanu a fost în ultimii 13 ani directorul de dezvoltare al MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale de pe piaţa locală. Plecarea lui de la MedLife poate fi considerată o surpriză deoarece a fost unul dintre oamenii care au „crescut“ odată cu compania în cea mai bună perioadă de pe piaţa serviciilor medicale private.

„Am simiţit nevoia unui om de acţiune. Polisano a pierdut teren în Bucureşti şi am adus pe cineva care să dezvolte. Avem în vedere investiţii în două-trei centre de radioterapie în 2015 în ţară, încă o clinică în Bucureşti în zona de nord, dar vrem să extindem şi clinica din Plaza. Dorim de asemenea să dăm o nouă orientare către pacientura străină celor două spitale din Sibiu. Deja în decembrie şi ianuarie am avut patru operaţii realizate unor pacienţi din Republica Moldova. Şansa spitalele private este să se orienteze către pacienţii străini“, a spus Remus Borza, preşedintele grupului Polisano.

Numirea lui Ciobanu are loc în condiţiile în care, în noiembrie, la conducerea celui mai mare spital al grupului a fost numit Celestin Constantin, manager cu o experienţă în sistemul de stat. Pentru businessul din servicii medicale, Polisano aşteaptă anul acesta o cifră de afaceri de 100 mil. lei, în creştere cu 54% comparativ cu nivelul de anul trecut, potrivit unor estimări anterioare ale companiei. Pentru 2014, Polisano a anunţat la nivel de grup o cifră de afaceri de aproape 1,8 mld. lei (400 mil. euro). Businessul cuprinde distribuţie de medica­mente, producţie, retail, dar şi servicii medicale, precum şi alte firme de suport.