15 dotări şi tehnologii care nu trebuie să-i lipsească maşinii tale în 2015

Autor: Adrian Mihălţianu 20.01.2015

2015 este anul în care ne-au fost prezentate deja câteva tehnologii de vârf care vor apărea pe maşinile din anii următori: de la faruri cu laser, la interioare fără butoane, unde toate comenzile se dau prin intermediul ecranelor tactile sau chiar al gesturilor; de la înlocuirea ceasurilor obişnuite de bord cu ecrane digitale, la funcţii de condus autonom în traficul aglomerat. Totuşi, să rămânem cu picioarele pe pământ: deşi în 2020 vei simţi că nu mai poţi respira dacă nu-ţi pui aceste opţiuni pe maşină, în 2015 ai nevoie doar de câteva elemente esenţiale.

Când cumperi o maşină, nu neglija trei factori extrem de importanţi, mult mai importanţi decât aspectul ei exterior sau „cât prinde în bord”: siguranţa pasagerilor, confortul şi valoarea de revânzare. Mai ales dacă o cumperi nouă, fapt care va duce la pierderea a 30% din banii plătiţi în secunda în care ai ieşit cu ea pe poarta dealerului.

Iar pentru că astăzi vei fi asaltat cu tot felul de opţiuni din partea vânzătorului, multe dintre ele cu grad rapid de învechire, precum sistemele de navigaţie proprii (cele aftermarket sunt de multe ori mult mai bune şi mai ieftine), sau doar decorative, cum ar fi jantele de 17-18 inci sau pielea de pe scaune, merită să ţii minte că, de multe ori,un singur sistem audio high-tech cu navigaţie va costa cât 5-6 opţiuni precum cele de mai jos. Sistemul ţi-l poţi lua la mult mai puţini bani din comerţ post-vânzare, opţiunile nu.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro