O româncă angajată de ABN Amro în 1996 pune lacătul pe sucursala locală a RBS

Autor: Ciprian Botea 22.01.2015
Cristina Gencărău, care lu­crea­ză pentru RBS România (fosta ABN Amro) de 16 ani, a preluat de la începutul anului funcţia de director general al băncii, poziţie din care va coordona închiderea sucursalei de la Bucu­reşti a grupului britanic.
 
Britanicii derulează ultimele proceduri de ieşire de pe piaţa locală după ce au transferat prin două tranzacţii separate portofoliile de retail şi corporate către UniCredit Ţiriac. O parte din angajaţi au fost deja preluaţi de Uni­Credit, iar restul urmează să fie transferaţi în etape până la finalizarea procesului de închidere a RBS, respectiv până la finalul acestui an.
 
Gencărău a preluat poziţia de director general de la Sridhar Cadambi, bancherul indian care a supervizat transferul clienţilor corporate către UniCredit, în toamna anului trecut. Anterior, RBS România fusese condusă timp de trei ani de olandezul Henk Paardekooper, care a coordonat vânzarea portofoliului băncii.
 
Absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Gencărău a fost din 2008 până în 2010 director operaţiuni persoane juridice, iar ulterior a preluat şi responsabilităţile pentru divizia operaţiuni persoane fizice. Din aceas­tă poziţie, ea a fost responsabilă inclusiv de migrarea clienţilor coporate către UniCredit şi formularea strategiei de în­chidere a băncii. Gencărău are şi un mini MBA în finanţe-bănci la Che­ney Court în Marea Britanie. Ea a fost printre primii angajaţi ai băncii deschise la Bucureşti de ABN Amro în 1996.