WhatsApp, aplicaţia de mesagerie care tinde să înlocuiască SMS-urile şi în România, disponibilă şi de pe computer

Autor: Adrian Seceleanu 22.01.2015

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicaţii de mesagerie din lume - care are aproximativ două milioane de utilizatori şi în România, va fi disponibilă în premieră şi de pe computere şi nu doar prin intermediul aplicaţiilor dedicate pentru smartphone-uri, conform unui anunţ publicat pe blogul companiei. Noua funcţie este disponibilă pentru utilizatorii de smartphone-uri care utilizează una dintre următoarele platforme software: Google Android, Windows Phone, Blackberry sau Nokia S60.

“Clientul nostru web este doar o simplă extensie a telefonului tău: browserul web arată în oglindă conversaţiile şi mesajele de pe telefonul tău mobile - ceea ce înseamnă că toate mesajele sunt disponibile live şi pe telefon”, conform anunţului. Extensia web este disponibilă prin intermediul browserului Google Chrome.

Pentru a conecta browserul la aplicaţie, utilizatorii trebuie să acceseze de pe computer, cu Google Chrome, adresa https://web.whatsapp.com, iar apoi să scaneze de pe smartphone, din interiorul aplica]iei WhatsApp, codul QR afişat pe ecranul computerului. Scanarea codului este posibil` cu ajutorul unei noi funcţii implementate în aplicaţia WhatsApp.

Pentru a avea acces la această funcţie, utilizatorii trebuie să aibă pe telefon cea mai recentă versiune a WhatsApp - care nu era la ora redactării acestei ştiri disponibilă şi în versiunea pentru România a magazinului de aplicaţii Google.

Accesul la WhatsApp şi de pe computer nu este posibil şi pentru clienţii cu iPhone din cauza “limitărilor” impuse de platforma Apple, conform WhatsApp.