Batoux: În trei ani văd Albalact lider pe piaţa lactatelor

Autor: Mădălina Dediu Panaete 26.01.2015

Stephane Batoux, managerul francez care a preluat funcţia de director general al producătorului de lactate Albalact la jumătatea anului trecut, spune că principalul obiectiv al său în noua funcţie este consolidarea afacerii controlate de antreprenorul român Raul Ciurtin.

Mai mult, în trei ani, executivul francez vede compania pe care o conduce în poziţia de lider de piaţă. În 2013, Albalact a devenit al doilea mare jucător de pe piaţa lactatelor, după Danone România cu afaceri de 423 mil. lei (circa 96 mil. euro).

„Cred că Albalact avea deja în plan să devină numărul unu pe piaţa lactatelor înainte să ajung eu. (...) În trei ani văd Albalact lider pe piaţa lactatelor, cu o puternică identitate în ceea ce înseamnă inovaţie şi cu o echipă de management cunoscută pe piaţă, nu doar pe cea de lactate, ci pe întreg domeniul FMCG“, a declarat Batoux într-un interviu acordat ZF.

Batoux a preluat la jumătatea anului trecut conducerea Albalact de la Raul Ciurtin, cel care controlează Albalact, dar care a şi condus compania din funcţia de director general. Ciurtin rămâne însă preşedintele companiei, pe care a dus-o în ultimii zece ani de la afaceri de 16 mil. euro la aproape 100 mil. euro.