Leroy Merlin mai închide două magazine BauMax din România. Unul dintre ele definitiv

Autor: Cristi Moga 26.01.2015

Retailerul francez Leroy Merlin, care a cumpărat anul trecut reţeaua locală BauMax, va închide în următoarea săptămână încă două unităţi care funcţionează sub sigla grupului austriac situate în Braşov şi pe şoseaua Chitilei din Bucureşti.

În timp ce magazinul din Braşov, situat la ieşirea din oraş către Târgu-Mureş, va fi redeschis sub brandul Leroy Merlin, unitatea de pe şoseaua Chitilei îşi va înceta activitatea definitiv ca urmare a faptului că acest magazin BauMax este situat la o distanţă de doar câteva sute de metri de magazinul Leroy Merlin din cadrul parcului comercial Colosseum Chitila.

Reprezentanţii grupului francez nu au hotărât deocamdată dacă vor vinde spaţiul magazinului BauMax Chitila situat pe un teren de circa trei hectare sau îi vor căuta o altă destinaţie.

Unitatea din Braşov va fi închisă începând cu duminică, 1 februarie, în timp ce magazinul de pe şoseaua Chitilei îşi va înceta activitatea de săptămâna viitoare.

Astfel, dintr-o reţea iniţială formată din 15 magazine, Leroy Merlin va rămâne doar cu 14 unităţi preluate de la BauMax. Acestea se vor adăuga celor două magazine dezvoltate de la început sub brandul retailerului francez în Craiova şi Bucureşti - Chitila.

Leroy Merlin a început recent procesul de rebranduire a magazinelor BauMax cu unitatea din Ploieşti, a cărei redeschidere este programată în luna aprilie.

Tot în primăvara acestui an este programată şi deschiderea magazinului de pe şoseaua Alexandriei, de pe raza localităţii Bragadiru. După rebranduirea magazinului BauMax din mallul Sun Plaza, Leroy Merlin va ajunge să deţină trei magazine în Bucureşti.

În vara anului trecut, şi grupul german OBI a închis două magazine de bricolaj din Bucureşti şi alte cinci unităţi din ţară, luând decizia de a se retrage de pe piaţa locală.