Libanezii fac energie verde în fabrica de mezeluri din Piteşti

Autor: Gabriel Razi 27.01.2015

Producătorul de mezeluri Caroli Foods Group, deţinut de familia libaneză El Solh şi concernul Campofrio, a început să îşi producă singur o parte din energia electrică în fabrica de mezeluri din Piteşti prin intermediul unei staţii de cogenerare din de­şeurile unităţii de pro­ducţie.

Compania a achizi­ţionat staţia de cogenerare după ce aceasta a fost dezvoltată iniţial de firma Teb Ener­gy Bu­siness.

„Preluarea investiţiei are ca efect asigurarea parţială a independenţei energetice şi reducerea substanţială a cheltuielilor cu energia electrică şi termică“, a explicat Ovidiu Duşleag, directorul executiv al Caroli Foods Group.

Investiţiile în energie verde nu sunt un caz singural în industria locală a cărnii având în vedere că şi alţi jucători precum Avicola Buzău, CrisTim sau Car­niprod Tulcea au făcut anterior astfel de proiecte. Caroli Foods Group a avut anul trecut afaceri estimate la 85 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2013.

Industriaşii din piaţa mezelurilor au simţit primele semne de creştere anul trecut după patru ani consecutivi în care piaţa a scăzut, iar o parte dintre companii s-au confruntat cu dificultăţi financiare sau au fost nevoite să renunţe la profit sau la planurile de investiţii.