VIG în România, afaceri de 1,6 mld. lei în 2014. Stagnare pe asigurări generale, scădere cu 25% pe viaţă

Autor: Ciprian Botea 28.01.2015
Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează companiile Omnia­sig, Asirom şi BCR Viaţă, a subscris anul trecut prime de 356 mil. euro (circa 1,6 mld. lei) pe piaţa locală, în scădere cu 5% faţă de 2013, pe fondul procesului de curăţare a portofoliului de asigurări de viaţă.
 
Afacerile pe segmentul asigurărilor generale au cumulat 301 mil. euro, adică 85% din total, fiind la acelaşi nivel cu 2013, conform datelor publicate de grup. La valori exprimate în lei s-a înre­gistrat chiar o creştere uşoară a sub­scrierilor din asi­gurări ge­nerale, semn că austri­ecii au ter­minat restructurarea porto­foliului.
 
„Deşi piaţa românească de asigurări continuă să fie dificilă, încep să apară efectele măsurilor implementate în ultimii ani. Pentru prima dată în ultimii ani, businessul de asigurări generale a avut o creştere uşoară“, spun reprezentanţii VIG.
 
Asigurările de viaţă au cumulat prime de 54 mil. euro anul trecut, în scădere cu 25% faţă de 2013. După ce au restruc­turat businessul de asigurări generale, în special cel auto, austriecii au trecut în 2014 la curăţarea portofoliului de asigurări de viaţă al companiei BCR Viaţă. Managementul companiei a fost schimbat la începutul anului trecut şi vânzările de asigurări de grup au fost oprite.