Kaufland deschide până la finalul anului magazinul de lângă Pasajul Basarab

Autor: Cristi Moga 29.01.2015
Grupul german Kaufland, cel mai mare jucător din piaţa locală de comerţ alimen­tar, cu vânzări de circa 1,9 miliarde de euro în 2014, şi-a propus să deschidă până la finalul acestui an magazinul de pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa din dreptul pasajului Basarab din Bucureşti.
 
La începutul anului trecut, Kaufland şi un grup de investitori condus de omul de afaceri Ionuţ Dumi­tres­cu au preluat de la Heineken tere­nul de 2,7 ha pe care a funcţionat timp de mai bine de un secol una dintre pri­me­le fabrici de bere din Bucureşti, iar între timp cea mai mare parte a clă­dirilor au fost demolate, fiind păstrate doar trei proprietăţi cu valoare istorică şi arhitecturală. După ce anul trecut Kauf­land a deschis 13 magazine noi, patru dintre acestea fiind inaugurate în Bucureşti, în 2015 compania estimează că va încheia anul cu un plus de nouă hipermar­ke­turi, iar în Capitală este programată o singură livrare.
 
„Noul magazin Kau­fland din Bucureşti este planificat să se deschidă până la sfârşitul anului 2015 şi va fi situat în cartierul Crângaşi (pe terenul fostei fabrici de bere – n.red.)“, au precizat reprezentanţii Kaufland.
 
După demolarea clădirilor vechi, pe terenul fostei fabrici au fost realizate o serie de lucrări pentru devierea re­ţe­le­­lor de utilităţi, dar construcţia pro­priu-zisă a magazinului Kaufland deo­cam­­dată nu a fost începută. Pe ace­laşi lot este prevăzută şi dezvoltarea unei clă­­diri de birouri şi a unei be­rării.