FRF va semna un contract de sponsorizare în valoare de 400.000 de euro anual

Autori: Marius Ţone , Adrian Ţone 30.01.2015

Noul sponsor va fi anunţat, vineri, de preşedintele Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă care va avea loc la Poiana Braşov. "Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, va susţine o conferinţă de presă în care va fi anunţat noul sponsor al FRF şi al echipei naţionale. Evenimentul va avea loc, vineri, la Hotel Alpin, în Poiana Braşov, începând cu ora 13.00", se menţionează pe site-ul FRF.

Bergenbier a mai fost, între 1998 şi 2008, partenerul Federaţiei Române de Fotbal, perioadă în care a sponsorizat echipa naţională. Din 2010, pentru câteva sezoane, producătorul de bere a sponsorizat şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Conform surselor MEDIAFAX, conducerea FRF urmează să semneze un contract de sponsorizare cu o valoare mai mică şi cu o companie multinaţională prezentă pe piaţa de telefonie mobilă din România.

Contractul de sponsorizare a echipei naţionale dintre FRF şi Ursus Breweries, prin marca Timişoreana, a expirat la finalul anului 2014. Timişoreana rămâne însă sponsor al FRF până în vara acestui an când va expira contractul de publicitate în cadrul competiţiei Cupa României. Anual, pentru sponsorizarea echipei naţionale şi a Cupei României, FRF încasa de la Ursus Breweries aproximativ 600.000 de euro.

Sursele citate au menţionat că FRF are nevoie de un buget anual de 13 milioane de euro. În 2015, federaţia urmează să primească două milioane de euro de la UEFA şi 1,5 milioane de dolari (1,3 milioane de euro) de la FIFA.