Rareş Nilaş pleacă de la conducerea firmei de brokeraj a Băncii Transilvania

Autor: Roxana Pricop 30.01.2015

Rareş Nilaş, 44 de ani, printre cei mai longevivi brokeri de pe piaţa locală de capital, şi-a dat demisia din funcţia de director general al casei de brokeraj BT Securities, divizie a grupului financiar Banca Transilvania, după 13 ani de mandat, potrivit unor surse din piaţă.

El ar urma să activeze pe cont propriu în domeniul con­sul­tanţei, după o carieră de 20 de ani în domeniul bursier, po­tri­vit aceloraşi surse. Rareş Nilaş nu a putut fi contactat pentru comentarii. Nilaş este unul dintre cei mai cunoscuţi brokeri, înce­pându-şi cariera odată cu redeschiderea bursei în anul 1995 şi traversând toate crizele prin care a trecut bursa- cea de la finalul anilor ’90, dar şi cea din 2008 din care bursa încă mai luptă să îşi revină.

El a condus din anul 2002 societatea de brokeraj a Băncii Transilvania, una dintre cele mai importante de pe piaţă, cu care a ajuns în 2009 pe primul loc în topul brokerilor de pe bursă. În 2014, societatea BT Securities, cu sediul central la Cluj-Napoca, a ocupat poziţia a şaptea în cla­sa­men­tul bro­kerilor, cu rulaje inter­mediate pe bursa de la Bucureşti de 734 mil. lei.