Agricola a tras linie cu afaceri de 138,5 milioane de euro

Autor: Gabriel Razi 30.01.2015

Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari procesatori locali de carne, a terminat anul trecut cu afaceri de 138,5 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, aceasta fiind şi cea mai lentă creştere a businessului în ultimii trei ani. Ritmul de creştere al afacerilor grupului Agricola au scăzut anul trecut la jumătate faţă de dinamica 2013/2012.

„Revenirea preţurilor principalelor resurse la niveluri mai rezonabile a ajutat şi ea. Vânzările de carne de pui au crescut faţă de anul precedent în principal datorită creşterii ponderii sortimentelor cu valoare adăugată mare“, a spus Grigore Horoi, preşedintele procesatorului de carne din Bacău. Principalul pilon al grupului Agricola rămâne divizia de procesare a cărnii de pasăre, segment care a acoperit anul trecut 58% din totalul rulajelor la nivel de grup.

Agricola International, divizia de procesare a cărnii de pasăre, a încheiat anul cu afaceri de 81 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, plusul venind aproape în mod egal din creşterile atât în volum, cât şi în valoare. Agricola Bacău concurează pe piaţa locală a cărnii cu alte companii antreprenoriale precum Transavia, CrisTim, Caroli Foods Group sau Angst.