Italienii de la Benetton sunt la un pas de a ieşi din „clubul“ exportatorilor

Autor: Cristina Rosca 02.02.2015
Grupul italian de modă Benetton, prin intermediul companiei locale Benrom, este la un pas de a ieşi din topul  celor mai importanţi 500 de exportatori ai României, deşi în continuare fabricile pe care compania le deţine la Sibiu şi Iaşi trimit toată producţia peste graniţele ţării, potrivit ultimelor date ale ZF. 
 
Italienii deţin pe piaţa locală compania Benrom din Sibiu care operează cea mai mare parte din activitatea de producţie a grupului în România şi care ocupă locul 460 în topul exportatorilor locali, potrivit datelor INS aferente primelor 11 luni din an. În topul din 2013, Benrom, care operează două fabrici în România, la Sibiu şi Iaşi, ocupa poziţia 105.
 
Businessul italienilor din producţia din România a intrat pe un trend descendent în ultimii doi ani, astfel că în 2013, ulti­mul an pentru care există date publice, italienii aveau afaceri de 303 mil. lei, aproape la jumătate faţă de anul anterior, şi pro­fit de 14,6 mil. lei, de aproape trei ori mai mic decât în 2012. Mai mult, numărul de angajaţi a scăzut la aproape ju­mă­ta­te, respectiv 100 de persoane. Reprezentanţii Benetton şi Ben­rom sunt printre cei mai discreţi din piaţă, singurele infor­maţii disponibile fiind cele de pe site-ul Ministerului de Fi­nan­ţe.