Austriecii de la voestalpine VAE fac ofertă pentru a prelua întregul control la Apcarom Buzău

Autor: Ioana Tudor 02.02.2015

Grupul austriac voestalpine VAE vrea să cumpere în schimbul sumei de 4,2 milioane de lei restul de 5,6 milioane de acţiuni care îi lipsesc pentru a prelua întregul control la producătorul de material rulant Apcarom Buzău (simbol bursier APC).

Pachetul de acţiuni vizat reprezintă 4,7% din capitalul social al companiei, iar grupul austriac oferă acţionarilor minoritari un preţ de 0,74 lei pe titlu, cu 2,7% mai mare decât preţul acţiunilor din şedinţa de vineri, 30 ianuarie.

Oferta va fi intermediată de Banca Comercială Română şi se va derula în perioada cuprinsă între 5 şi 25 februarie. voestalpine VAE deţine în prezent 95,2% din producătorul de material rulant.

Compania buzoiană a finalizat pe 6 noiembrie o ofertă publică de vânzare a până la 50 de milioane de acţiuni în vederea majorării capitalului social prin aportul în numerar al acţionarilor. Compania a vândut până la 46,9 milioane de acţiuni la preţul de 0,1 lei pe titlu, suma totală atrasă fiind de aproape 4,7 milioane de lei. În urma ofertei, în cadrul căreia au subscris 89 de cumpărători, grupul austriac şi-a majorat deţinerile la compania din Buzău la peste 95%.